دسته بندی نشده

مراحل کاشی کاری و نصب کاشی

آموزش نصب کاشی روی کاشی قدیمی

مراحل کاشی کاری و نصب کاشی جدید

مراحل کاشی کاری و نصب کاشی جدید

یکی از روش های نصب کاشی کف و دیوارها، کاشی کاری با چسب است که از متودهای جدید برای خدمات کاشی کاری است و قدمت چندان طولانی در صنعت ساختمان ندارد. این روش به دلیل اجرای سریع و راحت و همچنین کاهش کثیف کاری از محبوبت زیادی برخوردار شده است.

اگر سطح مورد نظر شما برای کاشی کاری، تراز بوده و زیرسازی‌های لازم را از قبل داشته باشد، حتی خودتان نیز می‌توانید به صورت شخصی اقدام به نصب کاشی با چسب کنید. در این مقاله آموزش چسباندن کاشی با چسب را بر روی دیوارهای سیمانی، گچی و… به صورت مرحله به مرحله بیان کرده ایم، پس با ما همراه باشید.

از برترین متخصصین شهرتان رایگان قیمت بگیرید، با آن ها چت کنید و بهترین را انتخاب کنید.

— مراحل و نحوه کاشی کاری با چسب

کاشی کاری با چسب، پروسه چندان پیچیده‌ای نیست؛ صرفا به دقت و ظرافت و همچنین چسب کاشی مرغوب نیاز دارد. در ادامه به آموزش نصب کاشی با چسب خواهیم پرداخت. کاشیکاری با چسب پودری و خمیری، مشابه هم است، پس مراحل و مواردی که در ادامه بیان می‌شود، برای هر دو مورد صدق می‌کند.

— مرحله اول: زیر سازی سطح

در اولین مرحله از نصب کاشی با چسب، باید زیرسازی و درست کردن سطوح را انجام دهید. در این راستا بررسی کنید که دیوار یا کف شکستگی نداشته باشد، کاملا تراز و یکسان باشد، تمیز باشد و آلودگی خاصی روی سطح وجود نداشته باشد. اگر سطح دیوار یا کف، دارای کاشی کاری قدیمی است سعی کنید خطوط عمیق بندکشی و دوغاب را پر کنید.

اگر دیوار یا کف گچی، سیمانی یا چوبی است باید ماده‌ای به اسم پرایمر را تهیه کنید و آن را با قلموی بزرگ روی سطح بمالید و به خوبی پخش کنید. این کار برای آن است که رطوبت موجود در گچ و چوب و سیمان، بعدها به چسب کاشی آسیبی نرساند. حالا دیوار یا کف، برای چسباندن کاشی با چسب حاضر است. اندازه‌گیری‌های لازم را نیز در این مرحله انجام دهید و در صورت نیاز، به خطکشی و جانمایی سطح اقدام نمایید.

در این مرحله نیاز است که بعد از زدن پرامیر روی سطح، به مدت 2 تا 3 روز صبر کنید تا مواد به طور کامل خشک شوند.

— مرحله دوم: آماده کردن ملات چسب کاشی

اگر برای چسباندن کاشی از چسب خمیری استفاده می‌کنید، نیاز به آماده سازی خاصی وجود ندارد. اما اگر از چسب پودری استفاده می‌کنید، نیاز به آماده کردن چسب است. روی بسته‌های چسب پودری، دستورالعمل مشخصی وجود دارد که باید طبق آن عمل کنید. آب را ذره ذره به چسب پودری اضافه نمایید و با مته یا میکسر به خوبی مخلوط کنید.

توجه کنید در کاشی کاری با چسب، حتما باید از چسب خمیری یا پودری مخصوص به این کار استفاده کنید. چسباندن کاشی با چسب 123 به عنوان یک روش معمول اصلا توصیه نمی‌شود. تنها در صورت جدا شدن یک قطعه کاشی به تنهایی از کف و نه دیوار، می‌توانید از چسب یک دو سه استفاده کنید. استفاده از آن روی دیوار ممکن است خطرآفرین باشد.

— مرحله سوم: پخش کردن چسب روی سطح یا کاشی

مخلوط آماده شده را با استفاده از یک ماله شیاردار روی دیوار یا کف بمالید. البته می‌توانید چسب کاشی را به پشت قطعات کاشی نیز بزنید، اما مالیدن چسب به دیوار یا هر سطح مورد نظر دیگر، کار را تمیزتر خواهد کرد. نحوه چسباندن کاشی با چسب اصلا کار سختی نیست، فقط در هنگام پخش چسب با ماله شیاردار، باید دقت و ظرافت کافی به خرج دهید و لایه‌ها را نازک و یکدست بزنید.

نکته مهمی که وجود دارد این است که، آن میزان از دیوار را با چسب بپوشانید، که بتوانید نهایت تا 30 دقیقه کاشی ها را روی آن نصب کنید. در غیر این صورت چسب خودش را میگیرد و پروسه نصب سخت می‌شود.

آموزش نصب کاشی روی کاشی قدیمی

— مرحله چهارم: چسباندن کاشی ها

پس از پخش ملات، باید کاشی‌ها را با دقت هرچه تمام‌تر از یک سو به ترتیب به سوی دیگر بچسبانید. در کاشیکاری با چسب باید به این نکته توجه کنید که 3 الی 4 ساعت صبر کنید تا چسب کاشی خودش را بگیرد و کاشی‌ها به دیوار یا کف به خوبی بچسبند تا برای مرحله بعدی آماده شویم.

— مرحله پنجم: بندکشی

در مرحله آخر بعد از زمان دادن سه الی چهار ساعته برای خشک شدن چسب کاشی، نوبت به بند کشی آن می‌رسد. برای بند کشی، ملات دوغاب سیمان را حاضر کنید و به سرعت آن را استفاده کنید. دوغاب سیمان سریعا سفت می‌شود برای همین باید هنگام استفاده از آن، سرعت کافی را به خرج دهید. دوغاب را در فواصل خالی ما بین کاشی‌ها بریزید و اضافات آن را با یک اسفنج یا حوله مرطوب پاک کنید.

نحوه نصب کاشی با چسب، به طور کامل در چهار مرحله بالا توضیح داده شد. جالب است بدانید که امکان چسباندن کاشی باچسب روی کاشی نیز امکان پذیر است. به این معنی که نیازی به کندن کاشی‌های قبلی نیست و می‌توان روی آن‌ها کاشی‌های جدید را چسباند.