آموزش نصب کاشی روی کاشی قدیمی
آموزش نصب کاشی جدید روی کاشی قدیمی
— آماده سازی کف برای نصب کاشی روی کاشی
با توجه به اهمیت این موضوع به صورت پراکنده در سطرهای پیشین اشاره شد که میبایست سطح زیرین کاشیها کاملاً صاف و یک دست بوده و هیچگونه ناهمواری روی آنها وجود نداشته باشد. پس از حاضر کردن ابزار و لوازم مورد نیاز باید از تمیز بودن، لق نزدن و ترک نداشتن سطوح زیرین اطمینان حاصل کنید. کافی است کاشیهایی را که لق میزنند با استفاده از ملات در جای خود محکم کنید. فاصلهها و ترکخوردگیها را با استفاده از بتنهای پلیمری بپوشانید و سطوح را یکدست کنید.
همچنین باید گرد و خاک و موانعی را که از چسبیدن کاشی زیرین با ملات جلوگیری میکند برطرف کنید. میتوان با استفاده از جوهرنمک همه آثار گرد و غبار، رسوبات آهکی، مواد به جا مانده روی سرامیک و بند کشیها را برداشت. در نظر داشته باشید هرگونه آلودگی و مانعی باعث میشود پیوند کامل و قوی بین سطح، چسب و کاشیهای جدید برقرار نشود.
مورد آخر اینکه نباید از اهمیت درزبندی کاشیهای زیرین در نصب کاشی روی کاشی غافل شد. حتی با وجود اینکه کاشیهای جدید بهخوبی بندکشی شده و از نفوذ آب در آنها جلوگیری میشود، باز هم باید مشکلات حاد برطرف شوند. همچنین میبایست درزبندیهای مواردی همچون شیر آبها و راه آبها پیش از قرار دادن کاشیهای جدید، بررسی و محکم شوند.
آموزش نصب کاشی جدید روی کاشی قدیمی
— آماده سازی ملات و چسباندن کاشی
نحوه انجام این مرحله بستگی به آن دارد که قصد دارید از چه نوع ملاتی برای نصب کاشی روی کاشی استفاده کنید. بهصورت کلی امروزه برای نصب سرامیک کف یا کاشی دیوار از دو نوع ملات سنتی و ملاتهای جدیدتر یا همان چسب کاشی، استفاده میشود.
البته که در این نوشته قصد نداریم تا بین ملاتهای سنتی و انواع چسب کاشی مقایسهای انجام دهیم؛ چرا که این موضوع خود بسیار طولانی بوده و نیازمند نوشتهای جداگانه است. اما بههر جهت اگر قصد استفاده از ملاتهای قدیمی را دارید، بهتر است برای انجام اینکار نسبت مساوی از ماسه سنگ، سیمان و چسب بتن لاتکس را با هم مخلوط کنید و بهمدت سه دقیقه هم بزنید.
سپس با استفاده از قلم موی مناسب روی سطح به صورت صاف و یکدست پخش کنید. پس از خشک شدن این دوغاب میتوان سطح را لمس کنید و اگر خوب خشک شده باشد بهراحتی پاک نخواهد شد.
اما اگر قصد استفاده از ملاتهای جدیدتر را دارید میتوانید برای فرایند نصب از انواع چسبهای کاشی استفاده کنید. اگر بخواهیم بهصورت خلاصه در رابطه با تفاوتهای استفاده از چسب کاشی با دوغاب صحبت کنیم، از نظر استحکام و ماندگاری قطعاً دوغابهای سنتی برنده این تقابل هستند اما اگر در هنگام نصب کاشی روی کاشی قدیمی خیلی زمان ندارید، برای صرفهجویی در وقت میتوانید از ملاتهای جدیدتر استفاده کنید؛ چرا که استفاده از آنها بسیار ساده است.
پس از انتخاب ملات مدنظر میتوانید کاشیها را روی سطح نصب کنید. برای این کار مقدار مناسبی چسب پشت کاشی و مقداری چسب روی سطح زیرین با حداقل ۶ سانتیمتر بزنید و با استفاده از ماله سطح را هموار کنید.
نصب کاشی با چسب روی کاشی قدیمی باعث به وجود آمدن بستر متراکم و غیر قابل نفوذ روی سطح کاشی قدیمی میشود.
دقت داشته باشید که به کاشی زمان مناسب برای خشک شدن را بدهید و قبل از خشک شدن چسب روی آن راه نروید و به آنها فشار نیاورید؛ زیرا باعث جابهجا شدن کاشیها و لق شدن آنها میشود. همچنین بهتر است پس از نصب کاشیها به کمک چکش پلاستیکی چند ضربه آرام به کاشی وارد کنید تا بهخوبی در جای خود قرار گیرد.
— بندکشی
مرحله بعدی بندکشی است اما باید حداقل ۲۴ ساعت برای خشک شدن چسب و محکم شدن کاشیها در نظر گرفت. در این مرحله ابتدا باید از طریق پودر بندکشی یک نوع خمیر به وجود آورد. سپس با استفاده از ماله، خمیر بندکشی را روی درزها بمالید و فاصله بین کاشیها را با آن پرکنید. پس از انجام بندکشی برای تمیز کردن سطح با استفاده از اسفنج خیس روی کاشیها بکشید و از خشک شدن ملات اضافه روی آنها جلوگیری کنید.
— کلام پایانی
نصب کاشی روی کاشی، کاری است که خارج از استاندارد فرایندهای کاشیکاری است و بههمین جهت بدیهی است که مشکلاتی در این راه به وجود بیاید اما همانطور که در این نوشته اشاره شد، مزایای مهمی در کنار معایب آن وجود دارد. موضوع مهم در این رابطه این است که نباید بیگدار به آب بزنید و حتماً پیش از هر فعالیتی باید از فردی متخصص در این کار مشورت بگیرید و درصورت مهیا بودن شرایط، اقدام به انجام این کار کنید. همچنین در بین مزایای این کار، صرفهجویی در زمان را مطالعه کردید اما این به آن معنا نیست که در پیادهسازی فرآیند نصب کاشی روی کاشی نیازمند دقت نیستید؛ بلکه برعکس بهدلیل حساس بودن و غیر استاندارد بودن این کار، میبایست دقت بیشتری حتی از کاشیکاری عادی در این فرآیند داشته باشید.